Technology
 
[Blogadmin]

Blogadmin 11 254 szerkesztés. Regisztrált: 2006. május 4.

11 254

a szabadon szerkeszthető spamenciklopédiából, a Spamwikiből


Archívum


Tartalomjegyzék

[szerkesztés] Herbalking-hír

Szia! Megírtad a Lekapcsolták a világ egyik legnagyobb spammermaffiáját hírt, én már föltettem tegnapelőtt Bíróság előtt a HerbalKing néven. --GalosA 2008. október 16., 13:46 (UTC)

Tudom, utólag észrevettem :) Szerintem egyébként elfér, mert van benne plusz információ. Vagy vegyük ki? --blogadmin vita 2008. október 16., 13:49 (UTC)
Hát végülis akár maradhat is. Talán kéne valami kereszthivatkozás közöttük, mondjuk ahogy korábbi hírünkben megírtuk, és lásd még a későbbi hírünket is, vagy valami ilyesmi. Nem? --GalosA 2008. október 16., 14:00 (UTC)
Nyugodtan, amit érzel. Legközelebb jobban figyelek. --blogadmin vita 2008. október 17., 08:37 (UTC)

[szerkesztés] Skin

Hello. Wikia is updating its default skin to "Monaco" (skin info, features). This wiki is currently on the old monobook skin. You and the other admins will not be affected as you already have monobook set in their personal preferences. You are welcome to customise the skin for other users of this wiki and there are instructions here (though only in English and German for now). If you need any help, or more information about this, please leave me a message here. Angela@Wikia (talk) 2008. október 26., 02:38 (UTC)

[szerkesztés] key.mediahoszting.com

Hello Látom átkerült a key.mediahoszting.com szócikke a jasek.0day.hu szócikkbe. Értem a logikát, miszerint -a levelek formai sajátosságai nagyon hasonlítanak -mindkét esetben ugyanaz a webhosting cég (mediahoszting.com) és a server hosting cég (Online Technologies Kft.) De kijelenthető, hogy ugyanaz a tulajdonos/üzemeltető mindkét esetben? MGS 2008. november 10., 20:13 (UTC)

Gyakorlatilag szó szerint megegyeznek az üzenetek, a Szervernet Kft., az Online Technologies Kft. és a Vodafone Magyarország Zrt. mindegyikben érintett, ráadásul a kiskapuk.net által is használt 06-90-648-068-as telefonszámon keresztül szerzik a bevételt itt is. Ez ugyanaz a társaság. --blogadmin vita 2008. november 10., 20:26 (UTC)

Elfogadható érvek. Egyetlen dolgot fűznék hozzá, amit beírtam a szócikkbe is: a key.mediahoszting.com a money.ragesms.info oldalról veszi át a weblapon megjelenített képeket. Persze, lehet, hogy csak lemásolták a money.ragesms.info-t, de nem zárható ki, hogy ahhoz is közük van. MGS 2008. november 11., 09:52 (UTC)

[szerkesztés] Gondok a Community widgettel

Üdv! Nem tudtam, kinek írhatnék ezzel, így itt hagynék egy üzenetet neked. Az oldalsávban lévő Community widget nálam nem tökéletes. Nem tudom, mi lehet vele a gond, leírnám inkább mit látok. A főoldalon most éppen nálam ezt mutatja:

Frissen változott

   * Spam.la
     by MGS, 20 órája
   * Spam.la
     by MGS, 20 órája

Viszont ha a Frissen változott oldalt nézem, akkor a helyes adatokat mutatja, vagyis most éppen:

Frissen változott

   * Szerkesztő:Blogadmin/Tennivalóim
     by Blogadmin, 14 perce
   * Vita:Pellengér/key.mediahoszting.com
     by Blogadmin, 15 perce

Nálam rossz valami beállítás, vagy esetleg a wikivel nem okés valami? Szerintem nagyon hasznos kis cucc; de így, hogy tulajdonképpen nem működik rendesen, értelmét veszti. --Fikablog 2008. november 27., 18:50 (UTC)

Máshogyan működik a kettő. A fönti esetben csak a szócikk (alap) névtérbeli változtatások jelennek meg, míg az alsóban minden egyéb változtatás is (így például a pellengériek, melyek technikailag vitalapos változtatások). A widgetek fordítása egyébként kész, a @Wikia emberei már dolgoznak rajta. Elvileg ideiglenes hibákat ez is okozhat. --blogadmin vita 2008. november 28., 09:43 (UTC)

[szerkesztés] 2008-as statisztika

Szia! Dolgozom a Pellengérre 2008-ban felkerült spamekkel, arra gondoltam, hogy csinálok egy statisztikát belőlük. Kimutatnám, hogy a spamek milyen arányban származnak internet-, freemail-, vagy hoszting-szolgáltatótól, melyek a leggyakrabban használt szolgáltatók, mennyi a warezspam közülük, illetve egyéb érdekes dolgokat is. Az volna a kérdésem, hogy hova tegyek egy ilyen oldalt? --Karaka 2009. január 2., 16:49 (UTC)

Amit nem tudsz hová tenni, az mindig szerkesztői allapra menjen. Ez beépíthető lehet a 2008-as spamstatisztika szócikkbe, ha pedig annál részletesebb, hogy a szócikk része legyen, akkor szerint a WikiSpam névtér alá mehet, aztán hivatkozunk rá a Pellengérről. (Úgyis majd archiválni kell a 2008-asakat.) --blogadmin vita 2009. január 2., 17:35 (UTC)

[szerkesztés] Charset

Szia! Néha (pl. itt) nem jól jönnek az ékezetes karakterek a gmail levélforrásából. Ilyen esetben a böngészőben kell beállítani a karakterkódolást. Firefox esetében a Nézet menüben a Karakterkódolást kell átállítani általában UTF-8-ról ISO-8859-2-re és jók lesznek az ékezetes karakterek is. --Karaka 2009. január 8., 18:27 (UTC)

Nem lenne korrektebb, hogy mi tesszük fel egységes kódolásban (igazodva az oldalhoz - ugye utf8)? Inkább, minthogy a látogatóknak kelljen állítgatniuk a böngészőt. Nem?
Biztos vannak erre kész toolok, amibe csak be kell kopizni, és megvan egy másodperc alatt. Amennyi meló van a többi részével, hozzá képest a konvertálás elenyésző.
Konkrét alkalmazásokat nem tudok mondani, de biztos van erre webes online megoldás. Hax 2009. január 8., 21:09 (UTC)
Lusta voltam ezzel is foglalkozni, meg úgy voltam vele, ha így érkezett, akkor maradjon is így. Fontos volna? Az NHH el szokta fogadni (bár most már nem vagyok biztos benne, hogy számít nekik bármi is). --blogadmin vita 2009. január 9., 11:10 (UTC)
Hax: Úgy értettem, hogy a Spamwikire felrakáskor kéne helyesen berakni a spamet. Blogadmin: a keresők miatt szerintem jó lenne, ha helyesen jelenne meg minden karakter. No meg az olvashatóságot is jelentősen javítaná. :-) Ez nem a spammer hibája, hanem a gmail-é, ő megjeleníti az oldalt UTF-8-ban, míg levél tartalma ISO-8859-2. Nekünk kell helyretenni. Két kattintás, nem nagy ügy... --Karaka 2009. január 9., 13:49 (UTC)

Értettem. --blogadmin vita 2009. január 11., 14:09 (UTC)

[szerkesztés] Hiba?

Bocs, beneztem, viszont fura dolgokat csinal most a wiki nalam .. DwdHU 2009. február 4., 19:08 (UTC)
Azt irja, h uzenet a vitalapomon, de en nem talalok semmit, aszittem blokk az. Meg ugy nez ki, mintha a 10.8.2.158 iprol lennek bejelentkezve, mi a baja? DwdHU 2009. február 4., 19:11 (UTC)

Állítottak most valamit, lehet már közvetlenül a szerkesztőablakból a legnagyobb videómegosztókról videót importálni, meg a Flickrről képeket. --blogadmin vita 2009. február 4., 19:14 (UTC)

[szerkesztés] Új hír

Föltettem egy új hírt, remélem jó lesz. A friss hírek boxba nem tudtam berakni. --Karaka 2009. május 25., 18:23 (UTC)

Megoldva! Köszi, jó lett. --blogadmin vita 2009. május 25., 18:34 (UTC)
Elrontottam ám: fölösleges a magyar a címben, a BIX az magyar akkor is, ha nincs kiírva. Hírek:Szigorodik a BIX-szabályozás jobb volna. :-( Átmozgatom, jó? --Karaka 2009. május 25., 18:58 (UTC)
Szabadon. --blogadmin vita 2009. május 26., 07:39 (UTC)

[szerkesztés] Lánclevél reklám

Hello BA, hátha még te nem találkoztál ezze a szeméttel; ha így van, nehezen kategorizálható határeset a reklám lánclevél és a spam között, rád bízom, mit kezdesz vele. http://www.deepskeye.hu/content/kutatas --grin 2009. május 28., 08:58 (UTC)

De jó, elmebetegség. A lánclevél szócikkbe mindenképpen belefér. --blogadmin vita 2009. május 28., 11:47 (UTC)

[szerkesztés] Címlista

Szia! Loby vette észre, és szólt nekem a vitalapomon, hogy egy feltöltött spam tele van e-mail-címekkel, ami az address harvesting nem igazán jó, azt ki kellett volna szednie az anonim feltöltőnek. Loby kipucolta, de a spam korábbi változatában még megtalálható mind. Lehet ezeket törölni úgy, hogy senki se tudja begyűjteni őket? --Karaka 2009. június 10., 08:49 (UTC)

Ne linkeljük, és akkor vélhetően nem találják meg a robotok. Egyébként a mi technikai eszközeinkkel nem, ehhez vélhetően a nemzetközi staff kell. --blogadmin vita 2009. június 10., 09:43 (UTC)
OK. --Karaka 2009. június 10., 10:45 (UTC)

[szerkesztés] Spam küldő levelek feltöltésének a helye

Mivel naponta és régen is rengeteg spamot kaptam ezért szeretném ide feltenni. Most regisztráltam, előtte csak úgy tettem be, de valószinűleg nem mindig jó helyre. Ezért kérem ha kapok spam-et pontosan melyik oldalra kell feltenni. Szerkeszteni már tudom ahogy pontosan le van irva, de lehet mindig rossz helyre tettem fel. Esetleg az oldal linkje jó lenne ha meg lenne adva és csak elég lenne rákattintani és akkor oda feltölteni a kéretlen hirleveleket.

Előre is köszönöm

(Lacko82 2009. június 11., 22:06 (UTC)) lacko82

Örülünk neki, ha Te is segítesz. Gyakorold a Pellengér használatát a homokozóban, ott nem ronthatsz el semmit, valamint olvasd el szerkesztési útmutatónkat és a Pellengér használati útmutatóját! Ameddig még nem rázódsz bele, használd Karaka szerkesztőtársunk spamtranszfer oldalát: az ide föltett kéretlen reklámleveleket Karaka maga helyezi el a megfelelő helyre. Az oldalt itt találod: Szerkesztővita:Karaka/Spamtranszfer. --blogadmin vita 2009. június 12., 09:23 (UTC)

[szerkesztés] spam pack-unk

Hali! Nem kitiltatas celjabol, hanem szakmai erdekessegkent szeretnem feltenni egy spam pack-ot. Ez egy ismert szolgaltatot erintene ... tud valamelyikotok segiteni a "helyes" formatumu felszerkesztesben? Aláírás nélküli hozzászólás: Warcrafthu (vita • közreműködések).

Válaszoltam e-mailben is. Küldd el nekem, megnézem, hogy pontosan mi ez. --blogadmin vita 2009. augusztus 29., 08:02 (UTC)
Én is szívesen segítek, ha kell. --Karaka 2009. augusztus 29., 08:55 (UTC)

[szerkesztés] fun

Ez a tied: http://bombagyar.hu/resources/pdfs/blogin_bkvpanasz.pdf? :D DwdHU 2009. október 5., 16:55 (UTC)

Azé, aki voltam. --blogadmin vita 2009. október 6., 14:45 (UTC)