Wikia

WikiSpam

Vita:Pellengér/06-90-619-924 MF

692oldal a wikin

Visszalépés | < Vita:Pellengér

Típus: E-mail spam Kuka
Feladó: massagefotel <massage.fotel@freemail.hu>
Tárgy: Szponzor altal tamogatott termek / tied lehet egy intelligens masszazs fotel/
Érkezett: 2011. október 19. 03:03
Kedves felhasználó!

Szponzor által támogatott termékkel szeretnénk hozzájárulni egészséged megőrzéséhez illetve javításához.

Most a tied lehet egy intelligens relaxációs masszázs fotel, mely ülő vagy álló munkát végzőknek egyaránt ajánlott. Tekintsd meg termékünket az alábbi linkre kattintva!

http://lnk.bz/vNd

Stressz oldó, javítja a vérkeringést a végtagokban is, ellazítja az izmokat, nyújtja masszírozza a gerincet. Enyhíti a láb hátfájást és kellemes kikapcsolódást nyújt jótékony hatása mellett. Termékünkkel kellemesebbé kívánjuk tenni hétköznapjaid. Sok szerencsét kívánunk!

Győri Kinga

Project vezető

Powered by Interspire
Eredeti: Vita:Pellengér/06-90-619-924 MF/Eredeti
A spam az eredeti címzett védelme érdekében szerkesztett lehet.


Nospam-6379 2011. október 19.: a spam nyomán a következők kerültek fel az sbl.spamwiki.hu és shbl.spamwiki.hu feketelistákra:

184.82.41.236

Q-domru 140 com1 ru new ad fotel index html
Főoldal
KarakaHozzáadta: Karaka
A spam, főleg annak eredetije nagyon hasonlít a másik 06-90-619-924 spamra.
Q-domru 140 com1 ru new ad fotel index2 html
Megoldásoldal
KarakaHozzáadta: Karaka
A spamben szereplő linkre kattintva, többszörös átirányítás után a http://q-domru.140.com1.ru/new/ad/fotel/index.html oldalra kerülünk, itt a jobb oldali nyitólap csábít nyerésre. A képektől jól elkülönítve, jóval lejjebb, apró betűvel leírás található, ugyanaz, mint az első 06-90-619-924-spam esetén. Itt bármilyen választ adunk, vagy akár nem is választunk a lehetőségek közül, a http://q-domru.140.com1.ru/new/ad/fotel/index2.html oldalra jutunk, ami az SMS-számot és a prefixet írja, itt már nem szerepel, hogy egy SMS küldése 2000 forintjába fog kerülni a hiszékeny áldozatoknak.

A spamelés adatai:

  • A spamelés ideje: 2011. október 19. 03:03
  • A spamet küldő IP-címe: 184.82.41.236
  • A spamet küldő gép neve: 184-82-41-236.static.hostnoc.net
  • A spamet küldő gép elhelyezője: AS21788 BurstNet Technologies, Inc. (Scranton, Pennsylvania, USA) (forrás)

A reklámozott weboldal adatai:

  • A reklámozott weboldal: q-domru.140.com1.ru
  • Ez egy háromcsillagos moszkvai szálloda weboldala. A spammer valószínűleg feltörte és ott helyezte el a magyar, emelt díjas SMS küldésére csábító oldalait.

Az SMS fizetés adatai:

  • Az SMS telefonszám: 06-90/619-924
  • Az SMS kód: MF
  • Az SMS aggregátor: Telekom New Media Kft. (forrás)
  • Az SMS operátor: Telenor Magyarország Zrt. (forrás)
  • Az SMS díja a weboldalon: A nyitólapon apró betűvel 2000 Ft (bruttó), a telefonszám oldalán nem szerepel
  • Az SMS díja a valóságban: 2000 Ft (forrás)

Az lnk.bz adatai:

  • A reklámozott weboldal: lnk.bz, egy magyar linkrövidítő weboldal, bár a .bz egy karib-tengeri kis ország, Belize nemzeti doménvégződése.
  • A reklámozott weboldal IP-címe: 87.229.108.176 (forrás)
  • A reklámozott weboldal elhelyezője: Asza Bt. (forrás)
  • 87.229.108.0 - 87.229.108.255 hálózati admin: Deninet Kft. (forrás)
  • 87.229.108.0 - 87.229.108.255 hálózati route #1: AS43711 (forrás): Szervernet Kft. (forrás)
  • A lnk.bz domén tulajdonosa: Lay András (1221 Budapest, Platina u. 5., +36702307427) (forrás), az irányítószám hibás, 1223 a helyes
  • A lnk.bz domén regisztrálásának ideje: 2005. június 21. (forrás)
  • A lnk.bz domén regisztrátora: Networksolutions (forrás)
  • A lnk.bz domén DNS-szolgáltatatója: Tóth Attila, Szabó Ákos (ns.netoffice.hu, fatav.hu) (forrás, forrás forrás)

Bejelentések:

  • 2011. október 26.: Telekom New Media Kft.: bejelentés ment.
  • 2011. november 18.: Telekom New Media Zrt.: vizsgálatot indítanak az ügyben.

Photos

Fotó hozzáadása
435kép a wikin
See all photos >

Legutóbbi aktivitás

Tovább >

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki