Wikia

WikiSpam

Figyelőlistám Friss változtatások

Vita:Pellengér/dark-angel.fucker.it

Visszalépés | < Vita:Pellengér

Típus: E-mail spam Kuka.png
Feladó: nevalaszolj@findline <info@findline.hu>
Tárgy: Meghívó!
Érkezett: 2010. február 20.
Sziasztok! Ha szeretnétek egy igazán gyors torrent oldalra regisztrálni, most megtehetitek ingyen! Az oldal 2008 ban indult,

23,000 felhasználóval rendelkezik, és 11,000 torrentfájlal! Mi a legfontosabb dolognak a letöltési sebességet tartjuk! Ha van kedved csatlakozz!

http://dark-angel.fucker.it/regisztraciofreeeee.php


Ez egy fizetett hirdetés volt!
Eredeti: Vita:Pellengér/dark-angel.fucker.it/Eredeti
A spam vagy annak forrása az eredeti címzett védelme érdekében szerkesztett lehet.


Levelek.png Köszönjük az esettel kapcsolatos hasznos bejelentéseket!

A spam ingyenességet ígér, a valóságban ez emelt díjas SMS-t jelent.

A spamelés adatai:

  • A spamelés ideje: 2010. február 20. 12:22
  • A spamet küldő gép IP-címe: 88.151.101.240
  • A spamet küldő gép neve: bsrv1.szerverem.hu
  • A spamet küldő gép elhelyezője: ATW Internet Kft. (forrás)

A spamküldő domén adatai:

  • A szerverem.hu domén tulajdonosa: V & Zs '98 Bt. (4251 Hajdúsámson, Bartók Béla u. 21., +36-20/997-2946) (forrás)
  • A szerverem.hu domén regisztrálásának ideje: 2007. szeptember 17. (forrás)
  • A szerverem.hu domén regisztrátora: INTERLINK Hosting Kft. (forrás)
  • A szerverem.hu domén DNS-szolgáltatatója: V & Zs '98 Bt. és NLG-System Kft. (ns.szerverem.hu, ns2.nlg.hu) (forrás)

A reklámozott weboldal adatai:

  • A reklámozott weboldal: dark-angel.fucker.it
  • A reklámozott weboldal IP-címe: 88.151.101.240 (forrás), ez tehát a spamküldő gép
  • A reklámozott weboldal elhelyezője: ATW Internet Kft. (forrás)

A reklámozott domén adatai:

  • A fucker.it domén tulajdonosa: Gianluca Campanella (forrás)
  • A fucker.it domén regisztrálásának ideje: 2009. május 27. (forrás)
  • A fucker.it domén regisztrátora: 1 Api GmbH (forrás)
  • A fucker.it domén DNS-szolgáltatatója: freedns.afraid.org (ns1.afraid.org - ns4.afraid.org) (forrás)

Az oldal elérhető a dark-angel.ws domainen is - valószínűleg ez a fődomain.

  • A dark-angel.ws domén tulajdonosa: Urbán Tibor (6430 Bácsalmás, Kiss János utca 7) (forrás)
  • A dark-angel.ws domén regisztrálásának ideje: 2008. november 26.
  • A dark-angel.ws domén regisztrátora: GoDaddy.com Inc.
  • A dark-angel.ws domén DNS-szolgáltatója: V & Zs '98 Bt. (NS2.SZERVEREM.HU, NS.SZERVEREM.HU, BSRV1.SZERVEREM.HU)

Az SMS fizetés adatai:

  • Az SMS telefonszám: 06-90/619-919
  • Az SMS kód: drk reg
  • Az SMS aggregátor: Netfizetés.hu Kft. (forrás)
  • Az SMS operátor: Pannon GSM Zrt. (forrás)
  • Az SMS díja a weboldalon: A telefonszámtól elkülönítve, alul, nehezen olvasható betűtípussal: 1600FT+áfa/SMS
  • Az SMS díja a valóságban: 2000 Ft (forrás)
  • SMS ügyfélszolgálat: darkangeltracker@hotmail.com, +36-70/550-9098

fejlemények:

  • 2010. április 25. : Az oldal tulajdonosa figyelmeztetve lett (bár nem a spamwikitől kapott bejelentést a Netfizetés.hu)és nem is küldött ki semmiféle körlevelet hogy ne lehessen spammel vádolni 2010 február 20-óta. 2010 április elején lecserélte az edsms számát a szolgáltatója kérésére, erre: 0690-619-904
  • 2010. április 25. : Az oldal megszüntette az smsregisztrációt.

Hozzászólások Szerkesztés

Próbálkoztak már: [1] --fikablogird mőgé! 2010. február 24., 19:32 (UTC)

Ez a "Az SMS díja a valóságban: 2000 Ft" rész hülyeség, hisz a valós sms árat írta ki. Csak másképp fogalmazott. --Farao18 2010. Április 25., 15:50 (UTC)

Az sokkal nagyobb baromság, hogy febuár 20.-én egy április 1.-től élő számot hírdettek... (legalábbis itt olvastam hogy a 904-es szám áprilistól jelent meg) 255.255.255.0 2010. április 25., 18:23 (UTC)X

Szerintem vagy el van írva, vagy az illető a hivatalos igénybe vétel előtt vette használatba az sms számot úgy hogy akkor már működött. --Farao18 2010. Április 25., 15:50 (UTC)

Az nem azért van úgy kiírva, mert személyes okokból utáljuk a dark-angelt, hanem mert ez egy sablon - nézz meg bármelyik más esemeses spamet, annál is így van. Az előző telefonszám április 31-ig még érvényes, de mivel már az új számok is élnek, és az van kiírva, átírtam a számot, épp ma.--fikablogird mőgé! 2010. április 25., 16:39 (UTC)

Akkor az eredetiben is ez a szám lett volna: [eredeti bejegyzés]

Én nem láttam, hogy az oldalt február 20 óta spamelték volna... tehát mért kellett elővenni? Unatkozol? :) Aláírás nélküli hozzászólás: 84.224.66.205 (vita • közreműködések).

Lehet én vagyok buta, de nem értem mit akarsz. Az eredetiben a 919-es szám van, ami május 1-jén megszűnik. Az oldalon is át van már írva, ezért írtam én is át itt, és raktam új kateóriába. Plusz az oldalnak van egy domainje, amin reális kontaktadatok vannak, ezért ezt még beleírtam. --fikablogird mőgé! 2010. április 25., 18:15 (UTC)

Ugyan nem ismerem a névtelen hozzászólót, de igen fika te vagy a buta, mert a felkerüléskor a 919-es szám volt kint és mivel 2 hónapja semmi probléma nem volt az oldallal ezért felesleges és "buta" dolog volt elővenni. Ilyen alapon ha lekerül a telefonszám akkor meg törölni kéne... vagy ha szolgáltatót vált egy jó útra tért oldal tulaja akkor az új hosting szolgáltatóját kéne kiírni. Az ügyfél figyelmeztetve lett, nem is spamel többet. Nem kérem hogy vegyétek le, de legalább ne legyen kint "buta"-ság uh utólagos engedelmeddel visszaírtam és kiegészítettem. Köszi! -Timoc 2010. április 25., 23:07 (UTC)

Jogos tényleg hülyeség volt elővenni, és én nem is pörgök rajta, csak megjegyeztem hogy ez az sms díja a valóságban hülyeség mert azt írták ki... És "szerencsétlen" spammerre nem kéne még azt is rá kenni, hogy hamis összeget ír ki. Mert így nagyon annak tűnik, pedig jól írt ki mindent :D Mielőtt valaki leszólna: tudom hogy senki nem akarta rá kenni, de a megfogalmazás, nagyon ezt sugalja... Aláírás nélküli hozzászólás: 91.120.94.123 (vita • közreműködések).

Sajnos a "szerencsétlen" spammer nagyon sok esetben hamisan írja ki az összegeket, úgyhogy a sablon teljesen jól van így. Akinek van egy kevés agya, és képes alapvető összefüggések meglátására, annak hamar le fog esni hogy 1600+áfa == 2000, márpedig mi az ilyen embereknek szerkesztjük ezt az oldalt. --fikablogird mőgé! 2010. április 26., 20:21 (UTC)
Igen nagyon sok esetben más összeg van, de ebben az esetben, és még nagyon sok másban NEM. Tudom hogy értelmes embereknek van szerkesztve az oldal. De én csak azt mondom, hogy az ilyen oldalaknál a sablonból ezt a sort nem feltétlenül kéne használni. Hogy ezzel se zavarjuk be az embereket... --Farao18 2010. Április 27., 15:24 (UTC)
Én még azt is hozzátenném, hogy nem is feltételen, kell mindenkit kitenni, mert ha mondjuk figyelmeztetve lenne, hogy ha nem változtat akkor kiteszik, akkor lenne lehetősége korrigálni (ha pl az ár nem jó helyen van stb), mert gondolom nem a kiírás a lényeg hanem az hogy változás történjen... nem?

"Az előző telefonszám április 31-ig még érvényes"... az idén milyen napra esik? péntek vagy szombat? :D Aláírás nélküli hozzászólás: 84.2.214.56 (vita • közreműködések).

Én úgy vélem, hogy ezek az emelt díjas SMS-ek komoly dolgok, főleg az ilyen 2000 forintosak. Az ilyen módszerrel operáló oldalak azt a kiskaput használják ki, hogy a szolgáltató nem szabja meg, hogy hol, hogyan kell megjelennie az árnak, csak azt, hogy jelenjen meg. Egy átlagos felhasználó marhára nem fog örülni neki, hogy 2-300 forint helyett 2000-rel vették le, mert éppen átsiklott egy olyan soron, ami ugyan úgy néz ki, mint a többi. Ha nem a lehúzásra játszanának, akkor sokkal egyértelműbben jeleznék, hogy mennyi az annyi. Ez az az eset, amikor a Spamwiki nem az előírt szabályozásokat követi, hanem a széles körben elfogadott morális értékrendet veszi figyelembe. Igen, megtehetik, hogy rosszul olvasható, kicsi betűkkel írják ki az árat, de akkor ezt mi megemlítjük. A kérdés pedig jogos, tényleg benéztem, valójában április 30-ig érvényes. :) --fikablogird mőgé! 2010. április 27., 15:17 (UTC)

Azt viszont ne felejtsük el, hogy mindez csak mellékes információ lehet, a Spamwiki alapvető célja ugyanis a spamtevéknység dokumentálása. Ha ezzel kapcsolatba kerül egy ilyen dolog, az megemlíthető, de semmi több. --blogadmin vita 2010. április 27., 16:36 (UTC)

Pages on WikiSpam

Lap hozzáadása
690oldal a wikin

Latest Photos

Fotó hozzáadása
589kép a wikin
Tovább >

Legutóbbi aktivitás

Tovább >

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki