Vita:Pellengér/nfsletoltes.eu
692oldal a wikin
Visszalépés | < Vita:Pellengér
| Típus: | E-mail spam | |
| Feladó: | "NFS Undercover" <nfs@freenl.eu> | |
| Tárgy: | Need for Speed Undercover MEGÉRKEZETT | |
| Érkezett: | 2008. november 17. | |
| Kedves Felhasználó!
A várva várt játék íme itt van és LETÖLTHETŐ. Nem kell várnod a hivatalos, bolti megjelenésre, itt és most könnyedén, maximális sebességgel letöltheted a játékot! Légy te is az elsők között! Töltsd le most! http://nfsletoltes.eu Ezt a levelet azért kaptad, mert fel voltál iratkozva a FreeNL hívlevél szolgáltatására vagy regisztrált felhasználó vagy a FreeNL portálon. Leiratkozni a FreeNL portálon tudsz.</nowiki> | ||
| Eredeti: | Vita:Pellengér/nfsletoltes.eu/Eredeti | |
| A spam vagy annak forrása az eredeti címzett védelme érdekében szerkesztett lehet. | ||
- A spamelés ideje: 2008. november 17. 09:26
- A spammer IP-címe: 80.244.104.219
- A spammer gépneve: apn-80-244-104-219.vodafone.hu
- A spammer internetszolgáltatója: Vodafone Magyarország Zrt.
- A reklámozott weboldal: nfsletoltes.eu
- A reklámozott weboldal elhelyezője: Coldfusion Magyarország Kft. (forrás)
- A reklámozott weboldal IP-címe: 79.172.214.172 (forrás])
- A nfsletoltes.eu domén tulajdonosa: Péterfi József (forrás itt megtekinthető [képernyőkép]) - A telefonszám, cím hamis. (Amúgy a telefonszám egy létező személy birtokában van, aki mégcsak nem is hallott Péterfi Józsefről. Akárhogyan is, de visszaélt valaki a személyes adataival a domain-regisztrációnál.)
- Az SMS telefonszám: 06-90/648-577
- Az SMS kód: ROYAL NFS
- Az SMS aggregátor: Coldfusion Magyarország Kft. (Lásd: Emelt díjas SMS számok)
- Az SMS operátor: Magyar Telekom Nyrt. (Lásd: Emelt díjas SMS számok)
Bejelentések:
- NHH bejelentés ment
- Coldfusion Kft. bejelentés ment
- Vodafone bejelentés ment
- ASVA bejelentés ment
Megjegyzések:
- A freenl.eu domén már annyi warezspamben szerepelt, hogy színmagyarsága ellenére bekerült a nemzetközi URIBL feketelistába is. A spammer valószínűleg azért hagyta ki a korábbi spamekben (pl. nocsak.eu) még látható freenl.eu hivatkozást ebből a spamből, mert a spamszűrők (helyesen) már spamként azonosítanak minden levelet, amiben a freenl.eu szerepel. Kár volt, úgy látom, hogy már a nfsletoltes.eu is szerepel a feketelistán. --Karaka 2008. november 17., 17:19 (UTC)