Vita:Pellengér/nyeremenyjatek.99k.org/Eredeti
a szabadon szerkeszthető spamenciklopédiából, a Spamwikiből
Received: from szalloda.hotel-residence.hu (HELO 3lyw4) (212.108.215.230) by fmx22.freemail.hu with SMTP; 11 May 2008 22:56:x +0200 From: "Denari Brigitta" <debrig@vipmail.hu> Subject: nyerd meg a plazmat To: x@x.hu Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Reply-To: debrig@vipmail.hu Date: Sat, 30 Dec 1899 00:00:00 +0200 X-Priority: 3 X-Freemail: message scanned X-Spam-Probability: low X-Spam-Status: YES X-Spam-Asap: BULK X-Spam-AsapRefid: str=x Szia! Szivesen nezned Te is a filmeket egy nagykepernyos LCD TV-n, de nincs r¨ŕ2D8 penzed? Akkor nyerj egyet! Csak egy sms-t kell elkuldened, ¨ŕ15As maris jo eselyed van ra, hogy jelkepes aron vasarolhasd meg almaid nagykepernyos plazmatv-jet! Nezd meg ezt az oldalt, megeri! http://nyeremenyjatek.99k.org/
A nyeremenyjatek.99k.org egyébként a www.nyerjmegmatvt.eu honlapra irányít át.
A spam forrásából a következők adódnak:
- A spammer IP címe: 212.108.215.230
- A spammer hosztneve: szalloda.hotel-residence.hu
- A spammer a nyeremenyjatek.99k.org címet csak átirányításra használja.
- A reklámozott weboldal: www.nyerjmegmatvt.eu
- A webszerver IP címe: 87.229.104.67
- A webszerver elhelyezője: Online Technologies Kft.
- A nyerjmegmatvt.eu domén regisztrátora: Joker.com
Nem hinném, hogy a Hotel Residence reklámozza a spammer honlapját, inkább a spammer a hosszú hétvégi nyaralását használja fel arra, hogy névtelenül, a szálloda hálózatáról küldje ki leveleit.
- 2008. május 12: Hotel Residence: levél ment a szállodának, hogy akadályozzák meg vendégüket abban, hogy a szálloda hálózatát használja a spam kiküldésére, illetve segítsenek a vendég beazonosításában.
- 2008. május 12: 99k.org: bejelentés ment a tárhelyszolgáltatónak.
- 2008. május 12: FWB Kft.: bejelentés ment.
- 2008. május 12: FWB Kft.: a cég mindhárom emailcíméről visszapattant a bejelentés: info@webhungary.hu (a honlapjukon szerepel), abuse@webhungary.hu, abuse@fwb.hu: a cég e-mail-ben elérhetetlen.
- 2008. május 12: Deninet Kft.: mivel az FWB Kft. elérhetetlen, a [1] oldalon szereplő Deninetnek is küldtem egy bejelentést.
- 2008. május 12: Deninet Kft.: megköszönték a jelzést, ügyfelüket figyelmeztették a törvénysértésre.
- 2008. május 13: 99k.org: Bejelentettem a fórumukban, hogy spammer használja őket átirányításra.
- 2008. május 13: 99k.org: Törölték a nyeremenyjatek.99k.org oldalt! A spam innentől kezdve haszontalan, hiszen nincs mi átirányítsa a látogatókat.
A 87.229.104.* IP cím tartomány a Coldfusion Magyarország Kft. szolgáltatási területe. Legalábbis a mozivilag.eu spam esetében a 87.229.104.111 IP címre kapott panaszt a Deninet a Coldfusion-höz továbbította.