Vita:Pellengér/smsline.eu
Visszalépés | < Vita:Pellengér
| Típus: | E-mail spam | |
| Feladó: | info@smsline.eu | |
| Tárgy: | regisztráció | |
| Érkezett: | 2010. február 14. | |
| Helló,
Szeretnél egy magas % Edsms szolgáltatást? gyors kifizetés? smsline.eu info:e-mail/msn:info@smsline.eu na tali az oldalon. | ||
| Eredeti: | Vita:Pellengér/smsline.eu/Eredeti | |
| A spam vagy annak forrása az eredeti címzett védelme érdekében szerkesztett lehet. | ||
| | Köszönjük az esettel kapcsolatos hasznos bejelentéseket! |
A spamelés adatai:
- A spamelés ideje: 2010. február 14. 16:30
- A spamet küldő gép IP-címe: 83.216.63.113
- A spamet küldő gép neve: teszt.webidea.hu
- A spamet küldő gép elhelyezője: Enternet (forrás)
A reklámozott weboldal adatai:
- A reklámozott weboldal: smsline.eu
- A reklámozott weboldal IP-címe: 80.249.173.77 (forrás)
- A reklámozott weboldal elhelyezője: Systech Power Kft. - Magyar Telekom Dataplex (forrás)
A reklámozott domén adatai:
- A smsline.eu domén tulajdonosa: SMS Line Kft. (forrás)
- A smsline.eu domén regisztrálásának ideje: 2008. május 15. (forrás)
- A smsline.eu domén regisztrátora: Public Domain Registry (forrás)
- A smsline.eu domén DNS-szolgáltatatója: Szabó Tamás, 2315 Szigethalom, Mátyás u. 13., +36-1/788-4610, szabot@mega-gold.net (ns1.secdns.eu, ns2.secdns.eu, ns3.secdns.eu, ns4.secdns.eu) (forrás)
Hozzászólások:
Az oldalra egy InterWorx CP felület jön be, ami átirányít a https://payzone.hu:2443/siteworx/ belépőoldalra. Az oldal eredeti tartalmi a Google cache-ben elérhető.
--Fikablog 2010. február 17., 16:40 (UTC)
Tisztelt Szerkesztőség!
Az SMS Line nem küldött spamet! Cégünk észrevette, hogy e fajta tevékenység történt, mivel érthetetlen e-mailek érkeztek. Semmilyen fajta kapcsolatban nem állunk a szerverem.hu-val. Így kérnék Önöktől tanácsot, hogy ebben az esetben mi tévők legyünk?
Várom mielöbbi válaszukat, segítségüket.
Ui.: Azért az interworx felület jönn be, mivel támadás ért minket ezáltal a CentOs rendszerünk megadta magát. A karbantartás és helyreállítás folyamatban. Várhatóan szombaton újra aktívak lesznek oldalaink!
Köszönettel, SMS Line —Aláírás nélküli hozzászólás: 79.121.39.178 (vita • közreműködések).
- Akkor a régi mese szerint időt és fáradságot nem kímélve a konkurencia reklámozta az SMS Line-t azért, hogy fölkerüljön a Spamwikire. Kíváncsi vagyok a fejleményekre. Az önök SMS Line-jának van valami köze az SMS Line Kft-hez? --Karaka Támogasd a Spamwiki feketelistáját! 2010. február 18., 09:36 (UTC)